Masterclass Traumatologie


Op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2017 vindt de jaarlijkse masterclass traumatologie plaats. Deze masterclass zal een ander programma hebben dan de masterclass in het afgelopen jaar, aangezien ook nieuwe onderwerpen en docenten zijn toegevoegd. Er is dan ook opnieuw accreditatie aangevraagd zodat dit geldt als een aparte, nieuwe nascholingsactiviteit.

Informatie
Van de medisch adviseur letselschade mag een bovengemiddelde kennis van de traumatologie verwacht worden. Maar ook een medisch adviseur AOV wordt met letsels geconfronteerd. Hoe vindt de behandeling van veel voorkomende letsels plaats en welke factoren hangen samen met de prognose? Welke relatie bestaat er met arbeidsmogelijkheden en hoe interfereert de behandeling met de re-integratie? Ontwikkelingen gaan snel. Welke nieuwe technieken zijn ontwikkeld en welke gevolgen hebben die voor eventuele restklachten?

Tijdens deze tweedaagse cursus zullen specifieke onderwerpen en achtergronden op het gebied van de traumatologie worden belicht door ervaren traumachirurgen. Naast aandacht voor basiskennis zullen capita selecta worden gepresenteerd om zo een update van de moderne traumatologie te bieden.

Ook in deze masterclass heeft u gelegenheid eigen casuistiek in te brengen en te bespreken.

Om de kennisoverdracht te optimaliseren zal deze masterclass een kleinschalig karakter hebben. Er kunnen zich maximaal 23 medisch adviseurs voor deze verdiepingscursus inschrijven.

Overzicht van onderwerpen

  • Brandwonden
  • Meniscus, kraakbeen, arthrosis
  • Posttraumatische arthrosis
  • Calcaneusfracturen
  • Fracturen rond de elleboog
  • Femurfracturen bij kinderen
  • Voorste kruisbandletsels
  • Schedeltrauma
  • Hernia nuclei pulposi
  • Gewrichtsdistractie bij arthrosis

Docenten
Marius Kemler, plastisch chirurg
Diederick B. Wouters, traumachirurg
Chalmer Hoynck van Papendrecht, traumachirurg
Jan Bermard Sintenie, traumachirurg
Arnold T. Besselaar, orthopedisch chirurg
Roger J.J. Devilee, orthopedisch chirurg
Marcel J.H.M. Herpers, neurochirurg n.p.
Peter M. van Roermund, orthopedisch chirurg

Kosten
De cursusprijs bedraagt €795. Bij de cursusprijs zijn het diner op donderdagavond en overnachting met ontbijt inbegrepen.

Accreditatie
Accreditatie zal worden aangevraagd.

Lokatie

De cursus zal georganiseerd worden op hotel-landgoed 'Het Roode Koper' te Ermelo. Deze locatie, verscholen in de bossen van Leuvenum, staat garant voor sfeer en intimiteit, en vormt daarmee de perfecte ambiance voor deze masterclass.

Vragen en opgave
U kunt zich hier opgeven. (wel inloggen)

Eventuele inhoudelijke vragen kunt u richten aan Frans van den Wildenberg (voor het versturen van berichten via een contactformulier moet u eerst inloggen).

Het maximale aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. U kunt zich nog wel opgeven. U komt dan op de reservelijst.

Desk02 theme